portofoon

Waar op letten bij het kopen van een portofoon?

Heb je een portofoon nodig? Dan is het handig om te weten waar je op moet letten bij het kopen van een portofoon. Want hoeveel heb je er nodig? En hoeveel bereik heb je nodig? En een andere goede vraag: welk merk is het beste? Allerlei vragen die in je op komen als je een portofoon wil aankopen. Op deze vragen krijg je antwoord in deze blog.

Portofoons voor elke branche

Portofoons worden veel gebruikt in verschillende branches. Zowel in de gezondheidszorg, retail als in de bouw. Voor elk bedrijf binnen een bepaalde branche kan het de communicatie vergemakkelijken. Portofoons kopen kan handig zijn wanneer je deze vaker wil gebruiken, maar voor de evenementenbranche is het handiger om portofoons te huren. Voor elk evenement kunnen dan portofoonsets gehuurd worden.

Verschillende portofoons

Er zijn verschillende portofoons, verschillende merken, verschillend bereik, verschillende types, maar welke past nou het beste bij jouw bedrijf? Voor retail, hospitality en kleine tot middelgrote bv’s zijn licentievrije portofoons geschikt. Deze kunnen als plug and play gebruikt worden en zonder gebruikskosten door heel Europa. Als er extra bereik toegevoegd dient te worden, is de DMR of digitale portofoon geschikt. In de industrie, publieke veiligheidssector en de petrochemie worden TETRA portofoons gebruikt. Deze zijn vaak erg robuust en hebben veel functionaliteiten. Denk hierbij aan een noodknop, GPS, maar ook valbeveiliging.

Wat betreft de merken, zijn er ook verschillende die geschikt zijn voor verschillende branches. De meeste bekende merken zijn Motorola portofoons en Kenwood portofoons. Motorola is de bekendste en grootste en is een Amerikaanse multinational. Hun marktaandeel is ongeveer 70%. Een ander goed en bekend merk is Kenwood, dit merk is een goed alternatief van Motorola.

Waar verder nog op letten?

Waar je verder nog op moet letten is het volgende:

–         Robuustheid

Hierbij gaat het erom of de portofoon in weer en wind wordt gebruikt. Als dit het geval is, is het belangrijk dat de portofoon robuust is, zodat hij daar tegen kan.

–         Bereik

Om erachter te komen hoeveel bereik je nodig hebt, is het handig om een test te doen. Het bereik kan namelijk beïnvloed worden door dikke betonnen muren of stalen constructies. Door middel van de test weet je hoeveel portofoon je nodig hebt en met welk bereik. Wanneer je een uitbreiding van je bereik nodig hebt, kan dat met de TETRA en DMR portofoons.

–         Accessoires

Er zijn veel verschillende accessoires voor portofoons. Sommige accessoires zijn universeel, sommige niet. Let hier daarom goed op. Sommige accessoires worden namelijk alleen gemaakt voor ene bepaald type portofoon. Veel gebruikt worden: draagtasjes of headsets.

–         Integratiemogelijkheden

Er bestaan ook verschillende integratiemogelijkheden. Denk hierbij aan een koppeling met een brandmeldcentrale of een telefooncentrale. Ook is het mogelijk om bepaalde GPS locatie te volgen.

Er is dus van alles mogelijk met een portofoon.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *